Jan 25, 2008

RATB- Inceputuri

CHEERS! to this post (and many more to come)...

Asa incepe primul meu post despre minunata incursiune zilnica si mirobolanta aventura a Regiei Autonome de Transport Bucuresti, un taram de basm in care raul invinge intotdeauna binele. Sau era invers? Hmm.
In fiecare zi dai peste oameni deosebiti si pe care-i vei tine minte o vreme( asta daca dai nas in nas zilnic in troleu). De exemplu povestioara de astazi, din tramvai, m-a facut sa meditez vreo ...10 secunde...asupra tiganilor si a analfabetismului intalnit la acestia. Urc in tramvai. Decent de aglomerat. Doua tinere de etnie rroma(aka tiganci care insumeaza 3 puradei/persoana) se asezasera abuziv pe doua scaune si vorbeau in legea lor, tare si tiganeste. Dupa un timp, incepe un interesant schimb de replici in limba noastra mama, romana:

Rrommy 1: " Phaaaa!!!"
Rrommy 2: " She'i pha?"
Rrommy 1: " Phai hi-am hamintit ha htre hsa cobo-h-ram lah mos-hi-lor"
Rrommy 2: " Da' de she mancatiash? "
Rrommy 1: " Phai a zhis Mershedesu( serios!) ca sa ieu tilifon si pe mos-hi-lor ie c-honecs"
(Puradeii in numar de 3 chicotesc)
Rrommy 2: " Phaaa...si she tilifon hiei?"
Rrommy 1: " Da' nustu pha...(pauza)....un nochia cu manele"
(Rrommy 2 + puradeii chicotesc)
Rrommy 1: "Da' nu conteaza...sa fhie d'ala scump...si h-auriu"
Puradeii in cor: "Da si cu gutzaaaaa!!!"

Deznodamant: tigancile coboara la Mosilor, pierzandu-si urmele printre oameni( si puradeii printre fuste). Iubesc tramvaiul. Intotdeauna ma binedispune/indispune prin oamenii care calatoresc cu el. As mai avea multe de povestit, dar toate la timpul lor. Sa calatoriti bine!?

No comments: